Studentska sekcija za genetiku ,,Alel”

Osnovana je Sekcija za genetiku!

Ako su vas oduvek zanimale tajne i srž života, neverovatne odlike molekula DNK i gena, kao i složeni obrasci nasleđivanja koji važe u živom svetu, imamo sjajne vesti za vas! Na Biološkom fakultetu Univerziteta u Beogradu formirana je nova Studentska sekcija za genetiku „Alel”.

Sekcija je nastala na inicijativu grupe studenata koje povezuje fascinacija i radoznalost prema genetici. Bićemo usredsređeni na širenje svesti i popularizaciju genetike kao nauke.

Genetika je veoma široka naučna oblast koja se ne može u celosti pokriti na osnovnim i izbornim fakultetskim kursevima. Sekcija je namenjena studentima svih fakulteta na kojima se izučava genetika, ali i svim ostalim entuzijastima koji ranije nisu imali prilike da se sretnu sa njom. Svi zainteresovani će kroz članstvo u sekciji steći priliku da istražuju, uče i diskutuju o ovoj dinamičnoj i uzbudljivoj nauci.

Jedna od aktivosti kojom se bavi Sekcija za genetiku je održavanje zanimljivih predavanja

Izvor slike: https://chronicle.brightspotcdn.com/f7/df/ff8e763447bb0ec4956f225bc7a8/1lecture-electionissue2016-04.jpg 

Čime se bavi Sekcija za genetiku?

Cilj naše Sekcije je da kroz veliki broj različitih aktivnosti zainteresuje što više mladih za izučavanje genetike. Neke od ovih aktivnosti uključuju:

  • Predavanja: Kroz razna predavanja naučnika iz zemlje i inostranstva želimo da upoznamo zainteresovane kako sa osnovnim genetičkim konceptima, tako i sa najnovijim otkrićima. Osim toga, predavanja će držati i stariji studenti i članovi sekcije.
  • Radionice: Na radionicama, koje će držati studenti, svi prisutni će kroz kvizove i takmičenja moći da na zabavan način steknu praktična znanja.
  • Diskusije: Na našim diskusijama će učesnici moći da razmenjuju ideje, komentarišu objavljene radove i predstave svoje projekte.
  • Posete laboratorijama i institutima: Kako je najbolji način da se upoznamo sa genetičkim istraživanjima upravo posmatranje samog prostora i rada u laboratoriji, želimo da omogućimo svima koji su zainteresovani da steknu i ovakvo iskustvo.

Zašto nam se pridružiti?
  • Upoznavanje novih ljudi: Kao član naše sekcije bićeš u mogućnosti da deliš svoju strast prema genetici sa drugima i da izgradiš prijateljstva koja će trajati.
  • Razvoj karijere: U našoj sekciji ćeš moći da se upoznaš sa mogućnostima posla u polju genetike, kao i sa prilikama za istraživanje i volontiranje.
  • Biće ti zabavno: Nauka je sve samo ne dosadna! Verujemo da voliš da gledaš filmove i serije, kao i da čitaš zanimljive knjige. S vremena na vreme, održavaćemo filmske večeri na temu genetike (a takvih filmova ima stvarno mnogo: „Nindža kornjače”, „X-Men”, „Park iz doba Jure”…) i diskutovati o knjigama kao što je „Vrli novi svet”.

Sekcija za genetiku prima nove članove!

Izvor slike: https://blog.udemy.com/wp-content/uploads/2014/04/bigstock-Join-us-Button-with-Hand-Shape-61523441.jpg 

Kako se učlaniti?

Ako želiš da postaneš naš član, sve što treba je da izdvojiš par minuta i popuniš upitnik! Upitnik će biti dostupan svima nakon našeg uvodnog predavanja koje će biti održano 8.3.2024. u 19 h, u Maloj sali Instituta za zoologiju. Moći ćeš da se upoznaš sa osnivačima Sekcije i saznaš nešto više o budućim događajima. 

Dođi, pridruži nam se i otkrij tajne života! Za više informacija nas kontaktiraj na imejl ili Instagram. Jedva čekamo da se zajedno upustimo u ovu novu avanturu!